LokalInc

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Belastingadvies voor particulieren

Share Article

Niet iedereen heeft verstand van de boekhouding en de belastingaangifte. Door een belastingadviseur in te schakelen voorkom je problemen met de belastingdienst en maak je het jezelf een stuk makkelijker. 

Hier kan de belastingadviseur jou bij helpen! 

Voor iedereen die zelf geen verstand heeft van de belasting, of voor iedereen die er geen verstand van wil hebben, is er een adviseur die jou te hulp kan schieten. Een belastingadviseur kan je helpen met de volgende werkzaamheden:

Het doen van belastingaangifte

Dit is een taak die elk jaar weer op de proppen komt en erg belangrijk is voor je financiële overzicht. Voor sommigen is het een lastige klus die ze liever uitbesteden. En dat kan! Maar je kunt er ook voor kiezen samen met de belastingadviseur aan de slag te gaan. En wie weet, misschien kun je het dan volgend jaar alleen! 

Het aanvragen van toeslagen 

Het gaat hier om toeslagen zoals kindertoeslag, zorgtoeslag en huurtoeslag. Wanneer je hier recht op hebt kan het zijn dat je het niet krijgt, simpelweg omdat je niet weet hoe je het moet aanvragen. In dit geval kan de belastingadviseur van pas komen. Zo voorkom je ook dat je te weinig krijgt, of dat je er later nog iets van terug moet betalen. 

Subsidies aanvragen

Een belastingadviseur geeft je advies over de verschillende subsidies waar jij voor in aanraking komt en hoe je hier een aanvraag voor in kunt dienen. Subsidies zijn erg populair onder duurzame energie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen! 

Belastingformulieren invullen

Naast deze drie punten kan de belastingadviseur je ook helpen met het invullen van belastingpapieren en kan hij of zij jou ander advies geven op financieel gebied. Wil je hier meer informatie over hebben? Neem dan een kijkje op belastingadviseur-wijzer.nl

Wat kost een belastingadviseur voor particulieren? 

Uiteindelijk draait het allemaal om geld. En dan vooral om het besparen van geld. Daarom hoeft een belastingadviseur ook helemaal niet duur te zijn! Voordat je met een belastingadviseur in zee gaat, is het daarom goed om duidelijke afspraken te maken over de kosten en vooraf een idee te krijgen van de gemiddelde prijzen. Zo voorkom je dat je teveel betaald. Hieronder vind je een kort overzicht van de kosten van een belastingadviseur. 

Type werk Kosten
Belastingaangifte (student)€ 25,-
Belastingaangifte (standaard)€ 60,-
Belastingaangifte (wanneer sprake van echtscheiding)€ 120,-
Belastingaangifte (wanneer sprake van bijleenregeling)€ 125,-
Aanvragen en wijzigen zorgtoeslag€40,-
Aanvragen en wijzigen huurtoeslag€40,-
Aanvragen en wijzigen kinderopvangtoeslag€40,-
Belastingformulier: T-biljet (teruggave)€60,-
Belastingformulier: F-biljet (finale)€80,-
Belastingformulier: C-biljet €250,-
Belastingformulier: M-biljet€250,-

You might also like

Tips en Tricks

De voordelen van raamfolie op je ramen

Raamfolie Raamfolie, je hebt het vast wel eens ergens gezien. Je ziet het bij mensen thuis op de ramen, bij kantoorpanden, in wachtruimtes, praktijken en

#Mindey

@mindey