LokalInc

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Raamfolie

Raamfolie, je hebt het vast wel eens ergens gezien. Je ziet het bij mensen thuis op de ramen, bij kantoorpanden, in wachtruimtes, praktijken en op scholen. Raamfolie zorgt voor decoratie, privacy én voor minder afleiding. Het heeft diverse voordelen, hieronder vertel ik je daar meer over.

Raamfolie op de ramen van je woning

Privacy! Dat is vaak de voornaamste reden om raamfolie op je ramen aan te brengen. Je belemmert de inkijk er behoorlijk mee. Geen last meer van buren en andere voorbijgangers die altijd bij jou naar binnen kijken. Het raamfolie heeft een wazige look waardoor je er niet goed doorheen kunt kijken. Je krijgt er dus veel meer privacy van. Het folie wordt vaak ook gebruikt op ramen van slaapkamers en badkamers. Je kunt het op ieder raam aanbrengen waar privacy gewenst is. En het dient niet alleen voor privacy, het heeft ook een decoratieve functie. Een mooie strook van folie ziet er vaak chique of speels uit, afhankelijk van welk type je kiest. Een ander voordeel: raamfolie is erg voordelig. Je shopt het per halve meter waardoor je nooit te veel kwijt bent. En de prijs per halve meter ligt vaak ergens tussen de 2 en 5 euro.

 

Raamfolie in een kantoor

In een pand met meerdere kantoren is het vaak gewenst om voor wat privacy te zorgen. Het is niet altijd prettig als je aan het werk bent achter een computer en bezoekers zien wat jij op je scherm doet, denk bijvoorbeeld aan de financiële afdeling of de directie. Er worden soms vertrouwelijke gegevens bekeken en daar moet zorgvuldig mee omgegaan worden. Een glazen kantoor kun je daarom aankleden met raamfolie. Zo kan er niet direct naar binnen gekeken worden en zorg je dus voor meer privacy. Er bestaat ook raamfolie waar je van één zijde doorheen kunt kijken. Het is bij dat folie echter altijd zo dat het effect alleen werkt wanneer het in de ene ruimte donkerder is dan in de andere ruimte. Bij een kantorenpand werkt dat dus niet altijd helemaal naar wens. Een privacyfolie zoals gezandstraald of melkglas werkt in dat geval vaak beter.