LokalInc

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe wordt jouw Instagram pagina meer gezien?

Share Article

Groeien op Instagram gaat het snelst als je goed vindbaar bent, lees hier de tips!

Om meer likes, views en volgers te krijgen op Instagram is het belangrijk dat mensen jouw account makkelijk kunnen vinden. Het liefst zijn dat ook mensen die het onderwerp van jouw pagina interesseert. Wanneer je meer volgers en likes hebt, wordt je ook weer meer voorgesteld en gaat het balletje sneller rollen. In dit artikel geven we jou tips zodat je vlug kan groeien. De eerste tip geven we meteen: haal het slotje van je account af!

Hashtags

Misschien wel de simpelste tip die er is. Maak gebruik van hashtags! Op instragram maakt het niet uit hoeveel je er gebruikt, ben niet bang om er een aantal onder je post te zetten. Het werkt zo: als er posts met bepaalde hashtags worden geliked door gebruikers, worden er weer nieuwe posts voorgesteld met dezelfde hashtags. Daarnaast wordt er ook wel eens gezocht op #blablabla. Als je het echt goed wil doen, kijk dan even naar populaire posts met vergelijkbare content als dat van jou. Kijk goed welke hashtags daar gebruikt worden en welke ook voor jou relevant kunnen zijn. Zoek een aantal goede en voila! Je bent eerder zichtbaar voor jouw gekozen doelgroep.

Zichtbaar buiten Instagram

De online wereld en social media zijn veel groter dan Instagram alleen. Al is Instagram jouw focus, het is slim om je er niet tot te beperken. Beheer je een website? Zet daar een linkje naar je Instagram account! Als je er iets meer moeite in wil steken, heb ik nog een hele effectieve manier om je zichtbaarheid te vergroten. Een TikTok account! Via TikTok wordt je weer aan een ander publiek voorgesteld en het gaat wat sneller van start dan Instagram. Op je TikTok laat je een kleine sample zien van je Instagram content en vervolgens plaats je een linkje naar je Instagram account. Het kost alleen wat extra tijd om de content te maken. Om je TikTok account een boost te geven kan je er ook nog voor kiezen om wat volgers te kopen. Voortaan kan dat best voordelig op webshops als Followersnet. Meer volgers is ook meer zichtbaarheid!

Volgen

De laatste tip is het zelf volgen van relevante accounts. Veel accounts doen hetzelfde en volgen je vervolgens ook terug. Waarschijnlijk bouw je de mensen die je volgt sneller op dan volgers maar dat maakt niet zo veel uit. Wanneer je eenmaal goed zichtbaar bent en jouw doelgroep is aangehaakt, kan je gaan opschonen. Zorg wel dat je hier niet te ver in gaat. Een account met 100 volgens en 1000 volgend is niet meer echt overtuigend. Naast volgen kan je ook op relevante posts reageren. Er zullen altijd mensen zijn die jouw reactie zien en vervolgens een klein kijkje nemen op je pagina. Pure winst!

You might also like

Tips en Tricks

De voordelen van raamfolie op je ramen

Raamfolie Raamfolie, je hebt het vast wel eens ergens gezien. Je ziet het bij mensen thuis op de ramen, bij kantoorpanden, in wachtruimtes, praktijken en

#Mindey

@mindey