LokalInc

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tips om jezelf te beschermen tegen hackers

Share Article

Ben je bezorgd dat je gehackt wordt? Dat zou wel moeten! In deze blogpost geven we je enkele tips om je te beschermen tegen hackers. Hackers kunnen jouw identiteit stelen, toegang krijgen tot je persoonlijke gegevens en zelfs een computer overnemen! Bah! Maar maak je geen zorgen; wij zijn hier om te helpen. Wij zullen je leren hoe je jezelf online veilig kunt maken en jouw gegevens kunt beschermen. Blijf veilig!

Gebruik sterke wachtwoorden

Een van de beste manieren om jezelf te beschermen tegen hackers is het gebruik van sterke wachtwoorden. Een sterk wachtwoord is een wachtwoord dat moeilijk te raden is en bestaat uit een combinatie van letters, cijfers en symbolen. Gebruik geen woorden die in het woordenboek staan en gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. Als een hacker een wachtwoord in handen krijgt, zal hij het ook op andere accounts proberen. Je moet je wachtwoorden ook regelmatig veranderen.

Wees voorzichtig met waar je op klikt

Hackers kunnen e-mails sturen die er legitiem uitzien, maar kwaadaardige links of bijlagen bevatten. Ze kunnen ook valse websites maken die echt lijken, maar eigenlijk ontworpen zijn om alle informatie te stelen. Wees voorzichtig met wat je aanklikt en open alleen e-mails en bijlagen van mensen die je kent. Als je niet zeker bent, kies dan voor voorzichtigheid en klik er niet op!

Veiligheid voor jouw bedrijf

Je kan voor jouw bedrijf een Informatiespecialist inhuren voor de veiligheid van jouw bedrijf. Dit is iemand die de beveiligingssystemen van het bedrijf beheert en controleert. Zij zullen ook beleid en procedures opstellen om jouw gegevens te beschermen.

Zorg voor een goed antivirusprogramma

Een andere manier om jezelf te beschermen tegen hackers is ervoor te zorgen dat je een goed antivirusprogramma op de computer hebt geïnstalleerd. Dit helpt kwaadaardige software te blokkeren en houdt

Houd software up-to-date

Een manier waarop hackers toegang kunnen krijgen tot je computer is door gebruik te maken van kwetsbaarheden in software. Daarom is het belangrijk om alle jouw software up-to-date te houden. Dit omvat je besturingssysteem, browser, plugins en applicaties. De meeste software kan worden ingesteld om automatisch te updaten, dus je hoeft je er geen zorgen over te maken.

Wij hopen dat je door deze tips blijf veilig voor hackers! Heb jij nog andere tips? Deel ze met ons in de comments! Blijf veilig, iedereen!

Bron: Open op Orde

You might also like

Tips en Tricks

De voordelen van raamfolie op je ramen

Raamfolie Raamfolie, je hebt het vast wel eens ergens gezien. Je ziet het bij mensen thuis op de ramen, bij kantoorpanden, in wachtruimtes, praktijken en

#Mindey

@mindey