LokalInc

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is een explainer video en hoe kan dit je business helpen?

Share Article

In de moderne digitale wereld is het steeds belangrijker geworden om je boodschap op een duidelijke en aantrekkelijke manier over te brengen. Een explainer video is een effectieve manier om dit te doen. Maar wat is een explainer video precies en hoe kan dit je business helpen?

Wat is een explainer video?

Een explainer video is een korte animatievideo waarin op een eenvoudige en visueel aantrekkelijke manier een complex concept, product of dienst wordt uitgelegd. Het doel van een explainer video is om de kijker snel en duidelijk te informeren en te overtuigen.

Een explainer video kan verschillende vormen aannemen, zoals een geanimeerde video, een whiteboard video of zelfs een 3D animatie video. Het belangrijkste is dat de video op een heldere en begrijpelijke manier de boodschap overbrengt. Een explainer video laten maken is een van de beste manieren om nieuwe bezoekers van je website en potentiële klanten bekend te maken met de service of producten die je bedrijf aanbiedt. 

Hoe kan een explainer video je business helpen?

 • Verhoogt de betrokkenheid van je doelgroep:
  Een explainer video is een krachtig middel om de aandacht van je doelgroep te trekken en vast te houden. Mensen zijn visueel ingesteld en worden sneller aangetrokken tot bewegende beelden dan tot statische tekst. Door gebruik te maken van animaties, kleuren en geluidseffecten kun je de aandacht van je doelgroep vasthouden en hun betrokkenheid vergroten.
 • Verduidelijkt je boodschap:
  Het kan soms lastig zijn om complexe concepten of technische informatie op een eenvoudige manier uit te leggen. Een explainer video biedt de mogelijkheid om dit op een heldere en begrijpelijke manier te doen. Door gebruik te maken van visuele elementen, zoals animaties en infographics, kun je je boodschap verduidelijken en ervoor zorgen dat je doelgroep het begrijpt.
 • Verhoogt de conversie:
  Een explainer video kan een krachtig instrument zijn om je conversie te verhogen. Uit onderzoek is gebleken dat het toevoegen van een explainer video aan een landingspagina de conversie met wel 80% kan verhogen. Een video kan de drempel verlagen voor potentiële klanten om actie te ondernemen, omdat het op een duidelijke en aantrekkelijke manier laat zien wat je te bieden hebt.
 • Vergroot je merkbekendheid:
  Een explainer video kan ook bijdragen aan het vergroten van je merkbekendheid. Door je boodschap op een visueel aantrekkelijke en creatieve manier te presenteren, kun je een blijvende indruk achterlaten bij je doelgroep. Als mensen je video delen op sociale media of deze op hun website embedden, vergroot dit de zichtbaarheid van je merk.
 • Versterkt je SEO-strategie:
  Het toevoegen van een explainer video aan je website kan ook bijdragen aan je SEO-strategie. Video’s worden steeds belangrijker in zoekmachines en kunnen je helpen om hoger te ranken in de zoekresultaten. Door het gebruik van relevante zoekwoorden in de titel, beschrijving en tags van je video, kun je ervoor zorgen dat deze beter vindbaar is voor potentiële klanten.

You might also like

Tips en Tricks

De voordelen van raamfolie op je ramen

Raamfolie Raamfolie, je hebt het vast wel eens ergens gezien. Je ziet het bij mensen thuis op de ramen, bij kantoorpanden, in wachtruimtes, praktijken en

#Mindey

@mindey