LokalInc

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo vind je de beste boekhouder

Share Article

Een boekhouder inschakelen heeft veel voordelen, maar dan moet je eerst nog wel een goede boekhouder vinden. Hoe je dat doet, lees je hier! 

De voordelen van een boekhouder 

Voor iedereen die weinig verstand heeft van de boekhouding, of die het gewoonweg een vervelend klusje vindt, is er een boekhouder. Maar een boekhouder is niet alleen handig omdat hij of zij het werk van je over kan nemen. Volgens deze boekhouder gids heeft het inschakelen van een boekhouder namelijk nog veel meer voordelen. 

  • Je bespaart tijd: Doordat de boekhouder je kan helpen, of de boekhouding volledig van je kan overnemen, bespaar je jezelf tijd. Dit kun je dan aan andere zaken besteden. 
  • Je hebt minder stress: De periode waarin de belastingaangifte gedaan moet worden kan voor veel stress zorgen. Met een boekhouder is dit helemaal niet nodig! 
  • Een goede boekhouder verdiend zichzelf terug: Wanneer een boekhouder weet wat hij doet kan het maar zomaar zijn dat hij zichzelf terugverdiend. Bijvoorbeeld door de belastingaangifte. Betaal nooit teveel en krijg terug waar je recht op hebt. 
  • Krijg advies van een specialist: Ben je leergierig of heb je altijd al willen weten hoe het allemaal precies werkt? Dan kun je ook om advies vragen. 

Wat maakt een goede boekhouder 

Een boekhouder is alleen voordelig op het moment dat je ook daadwerkelijk met een goede te maken hebt. Er zijn enkele manieren waarop je een goede boekhouder kunt vinden. Je kunt als eerste beginnen met vergelijken. Op deze manier betaal je nooit teveel en weet je zeker dat je met kwaliteit te maken hebt. Maar uiteindelijk is geld niet het belangrijkste, want een goede boekhouder moet nu eenmaal een aantal skills hebben om je op de juiste manier te kunnen helpen. 

  • Betrouwbaar. Je deelt tenslotte persoonlijke informatie met deze vakman. Zorg er dus voor dat je van tevoren goede afspraken maakt en ga alleen met hem of haar in zee wanneer er een klik is. 
  • Goede communicatie. Zo’n klik is ook handig op het gebied van communicatie. Het is fijn dat je niet elke minuut hoeft te overleggen, maar dat je er van uit kunt gaan dat wanneer er problemen zijn jullie het hier over kunnen hebben. 
  • Nauwkeurig en creatief. Deze twee eigenschappen hoeven geen tegenpolen te zijn, en samen zorgen ze voor goede kwaliteit. Het is soms belangrijk om buiten het oude stramien te denken. 
  • Zelfstandig. Met een zelfstandige boekhouder haal je alles eruit wat erin zit en kun je het zelf (grotendeels) los laten. 

Om een boekhouder te vinden met deze kwaliteiten kun je gaan googelen naar ervaringen van klanten en recensies. Daarnaast kun je kijken naar certificaten of keurmerken die de boekhouder mogelijk zou kunnen hebben! 

You might also like

Tips en Tricks

De voordelen van raamfolie op je ramen

Raamfolie Raamfolie, je hebt het vast wel eens ergens gezien. Je ziet het bij mensen thuis op de ramen, bij kantoorpanden, in wachtruimtes, praktijken en

#Mindey

@mindey